Thursday, January 24, 2013

SETIA HUJUNG NYAWA


RM 19.90



Sinopsis


Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.


PENGENALAN 2013

Hi  Readers,

Looking for new release Novel @ Hot Title TAPI tak ada masa nak pegi bookstore???

malas nak fikir pasal parking?? Jem?? Tak Ada  Masa???

Order je kt sini..

Just Bear Delivery FLAT cost RM 7.00 < 500 g and RM 10.00 <1 kg

and enjoy the 10% discount for any 2nd items and above.


and...

to my readers...

kalo nak order buku...

jngan segan2 yer..

kalo ada apa2 soalan@ ordering, or pre-order..boley la email :- szukfily@gmail.com

taraaaaaa......

jangan malu2 tau...

p/s : diskaun ngn delivery kos boley di runding.....hehehehhehehe

Friday, April 13, 2012

NOVEL: DIA SEGALANYA


PRICE : RM 37.00

AUTHOR : SHA IBRAHIM

sinopsis :- 


Suraya hadir ke dalam keluarga Faizul sebagai anak angkat. Sementelah Datin Rafidah tidak dapat melahirkan anak selepas kelahiran kembar tak seirasnya, Faizal dan Faizul. Datuk Rashid pula mencurahkan sepenuh kasih sayangnya kepada Suraya memandangkan beliau begitu kepingin anak perempuan dalam keluarganya. Begitu juga dengan Faizal. Dia amat menyayangi Suraya sebagai adik bongsunya.
Kecuali Faizul. Dia tidak dapat menerima kehadiran Suraya dalam keluarganya. Tidak pernah wujud kemesraan di antara dirinya dan Suraya hinggakan Suraya takut mendekatinya, apatah lagi berbual mesra dengannya. Hinggakan tangan Datuk Rashid naik ke pipinya semata-mata dia mengungkit asal usul Suraya.
Suraya tidak faham mengapa Faizul begitu dingin dengannya. Tambahan pula lelaki itu tidak pernah memanggilnya dengan panggilan adik sepertimana yang selalu digunakan oleh ahli keluarganya yang lain.
Tetapi ada sebab kenapa Faizul berkelakuan sedemikian. Demi mengekang perasaan sebenarnya terhadap Suraya, dia rela menyakiti hati gadis itu. Hanya Tuhan sahaja yang tahu apa yang tersimpan utuh jauh di sudut hatinya. Sesungguhnya Faizul menderita sendirian. Hinggalah rahsia tersebut pecah ke pengetahuan keluarganya.
Bagaimanakah penerimaan keluarganya terhadap rahsia tersebut?
Kala hati begitu mencintai… semakin kupasti dia tidak mungkin kumiliki. Semakin kuingin terus menghampiri… semakin jauh dia melangkah pergi….

sources : kaki novel

novel : MAAFKAN JIKA KU TAK SEMPURNA



PRICE : RM 34.00
PENULIS : ACIK LANA



sinopsis :


Melina adalah seorang gadis kota yang baru meningkat dewasa. Kehidupannya dipenuhi dengan perkara yang mengasyikkan sehingga dia lupa akan dosa dan pahala. Sikapnya itu telah menimbulkan rasa gundah dalam hati kedua ibu bapanya. Dalam terpaksa dan rasa malu papanya, Datuk Zakri telah meminta jasa baik Luqman untuk membantunya mengawasi setiap tindak tanduk Melina. Setiap hari pasti ada sahaja pertengkaran yang berlaku antara mereka. Perbezaan cara hidup dan latar belakang antara Melina dan Luqman boleh diibaratkan bagai langit dengan bumi. Sebelum Datuk Zakri menghembuskan nafas yang terakhir, beliau telah menitipkan wasiat kepada bapa Luqman, Rashid.
Atas dasar wasiat dan janji oleh kedua ibu bapa Luqman dan Melina, mereka ditemukan dalam satu ikatan suci yang tidak pernah mereka setujui. Walaupun ikatan perkahwinan itu dibina tanpa rasa cinta di hati, namun Luqman tetap menerima Melina seadanya sebagai seorang isteri. Dari hari ke hari, rasa benci yang selama ini menguasai kedua hati kini sudah bertukar kepada rasa cinta dan sayang yang tidak boleh dipisahkan lagi. Setelah rasa bahagia dikecapi, tiba pula badai yang menguji kesabaran kedua hati. Satu persatu dugaan datang menguji kasih sayang kedua insan ini. Mampukah mereka mengharungi segala dugaan ini? Mampukah mereka mempertahankan ikatan kasih suci yang sudah terpatri?

sources : kaki novel

Tuesday, April 10, 2012

KAN KU KEJAR CINTAMU - FAUZIAH AS


PRICE : RM 24.00
Author : Fauziah Ashari

SINOPSIS

Mereka bertemu ketika sama-sama belajar di luar negara. Dua tahun berkenalan mengukuhkan cinta mereka. Kerana cinta, mereka lupa segala sengketa keluarga. Kerana cinta, mereka lupa pesan papa dan abah mereka. Kerana cinta mereka berkahwin secara senyap sebelum tiga bulan kembalinya ke tanah air.

Sehari selepas berada di tanah air, Raiyan kemalangan hingga menyebabkan dia kehilangan identiti diri dan keliru sentiasa. Alma hilang arah. Papa pernah berpesan, " Jangan dekati keluarga Datuk Raqib (datuk Raiyan)."

Nek Bonda (nenek Raiyan) ada mengugut, "Sekali kau dekat dengan Raiyan, berkali-kali kau akan kecewa." Raiyan juga pernah berpesan, mereka mesti sama-sama hadapi halangan keluarga. Jika sendirian, boleh karam. Ada makna pesan suaminya. Rupanya, Nek Bonda ala-ala Hitler!

Alma atur strategi. Tanpa dedahkan statusnya sebagai isteri, (tapi Nek Bonda tahu statusnya) dia buru dan dekati Raiyan dalam senyap. Dia langgar perintah papanya dalam diam. Dia ingkar amaran Nek Bonda demi cinta dan rindunya. Jika terang-terangan menjatuhkan ego dan maruah papa. Jika berterus-terang, hidup keluarganya terancam. Dan, tak mustahil Raiyan yang keliru terus lari!

You ni cantik. Buat I tergoda selalu. Tapi sayang, macam-macam perangai, buat I tergolek, pening tau, - Raiyan

"Perkahwinan ni rupanya memang betul-betul kesilapan. I harap sngat bukan kesilapan." Itulah ayat Raiyan, kunci keyakinan Alma. Dia redah lagi onak dan duri demi mengembalikan bahagia dua tahun tiga bulan mereka bersama, bercinta dan berkahwin ketika di Ireland tanpa kelibat Delila, Huzail, Qistina, Zack, papa, abah dan Nek Bonda si Hitler.


SOURCES :- http://novelmalay.blogspot.com

One day by David Nicholas




Price : RM 35.50

sinopsis :-

Twenty years . . . two people. Directed by Lone Scherfig (director ofAn Education, Academy Award–nominated for Best Picture), the motion picture One Day is adapted for the screen by David Nicholls from his beloved bestselling novel One Day. After one day together—July 15th, 1988, their college graduation—Emma Morley (Academy Award–nominee Anne Hathaway) and Dexter Mayhew (Jim Sturgess of Across the Universe) begin a friendship that will last a lifetime. She is a working-class girl of principle and ambition who dreams of making the world a better place. He is a wealthy charmer who dreams that the world will be his playground. For the next two decades, key moments of their relationship are experienced over several July 15ths in their lives. Together and apart, we see Dex and Em through their friendship and fights, hopes and missed opportunities, laughter and tears. Somewhere along their journey, these two people realize that what they are searching and hoping for has been 

there for them all along. As the true meaning of that one day back in 1988 is revealed, they come to terms with the nature of love and life itself. 

entry after launching

alhamdulillah.....

akhirnya jumpa juga apa bisnes yang aku akan run even aku mengambil masa yang lama untuk berfikir bisnes apakah yang akan aku buat...

aku bersyukur kepada allah s.w.t kerana dengan izin darinya dapat juga aku menjalankan bisnes ini selepas hamapir setahun aku berfikir....

tujuan utama aku memilih bisnes ini adalah untuk memudahkan orang ramai dan juga demi mencari income yang lebih terutama bila kos sara hidup semakin meningkat.

justeru itu, aku menggunakan kelebihan dan kekurangan dalam melaksanakan bisnes ini...

jadi..maka muncullah...

bisness jual buku online dari aku...

so aku menerima apa sahaja tempahan as long as aku mampu untuk mendapatkan nya...

kepada mereka yang berminat...jngn segan silu untuk order dengan aku..

insyallah semuanya akan berjalan lancar...

amin...ya rabba aalamin...